Αν θέλετε να ανακαλύψετε τις όμορφες πτυχές της Λευκάδας, σας προτείνουμε κάποιες επιλογές:

Η Μαρίνα Λευκάδας, η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες και απ΄τις πιο οργανωμένες στη Μεσόγειο, ιδανική για περπάτημα στο ηλιοβασίλεμα.

Το Φαράγγι της Μέλισσας που βρίσκεται περίπου 6 χλμ έξω από την πόλη της Λευκάδας. Στην είσοδο του Φαραγγιού βρίσκεται ένα πέτρινο γεφύρι και η «Σπηλιά», η οποία είναι «σκαμμένη» φυσικά σε ένα τεράστιο βράχο, ενώ θα δείτε και την ονομαστή ομώνυμο πηγή που αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά και μπορείτε να ξεδιψάσετε και να ξεκουραστείτε.

Υπάρχουν επίσης και οι καταρράκτες στο Δημοσάρι, λίγο έξω απ’ το Νυδρί. Από το κοσμοπολίτικο Νυδρί μπορείτε να επισκεφτείτε με καραβάκια τα Πριγκηπονήσια (Σκορπιός, Μαδουρί, Χελώνι κλπ) και το Μεγανήσι.

Στα Νότια βρίσκεται το χωριό Βασιλική -ένας από τους καλύτερους σερφότοπους στον κόσμο- καθώς και άλλα χωριά όπως ο Σύβρος και ο Άγιος Πέτρος σας περιμένουν να σας φιλοξενήσουν σε ένα ήσυχο και καταπράσινο
περιβάλλον. Από τη Βασιλική μπορείτε να επισκεφθείτε με καϊκι το ακρωτήριο της Λευκάτας με τα απότομα λευκά βράχια που προκαλούν δέος. Επίσης, μπορείτε να πάτε στο Αγιοφύλι με καραβάκι για να απολαύσετε ένα υπέροχο μπάνιο ή ακόμα και να οργανώσετε εκδρομές προς Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Σε απόσταση μόλις 8χλμ από το κατάλυμά μας μπορείτε να επισκεφτείτε την Καρυά ένα κατεξοχήν ορεινό χωριό με το ιδιαίτερο χρώμα του και τα καταπληκτικά υφαντά του αλλά και με πολύ καλό φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες.