Η Λευκάδα διαθέτει πολλές γραφικές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς που χαρακτηρίζονται από τα γαλαζοπράσινα κρυστάλινα νερά τους και τις λευκές αμμουδιές τους. Κατατάσσονται στις ομορφότερες παραλίες της χώρας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.

Πλησιέστερες παραλίες στο κατάλυμά μας είναι το Κάθισμα, ο Αγιος-Νικήτας και ο Μύλος. Το Κάθισμα είναι αναμφισβήτητα η πιο διάσημη οργανωμένη παραλία της Λευκάδας. Συνδυάζει μαγικά τη λευκή αμμουδιά με το μπλε-θαλασσί-τυρκουάζ χρώμα της θάλασσας. Μοναδική εμπειρία αποτελεί η δυνατότητα για «παρα-πέντε» (paragliding).

Επίσης, οι παραλίες Καβαλικευτά, Μεγάλη Πέτρα και Καλαμίτσι απέχουν μόλις 10’ από το κατάλυμά μας.

Στις δυτικές ακτές του νησιού, η διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι έχει κατά καιρούς ψηφιστεί από διεθνή τουριστικά περιοδικά ως η ομορφότερη παραλία της Μεσογείου. Λίγο βοριότερα από το Πόρτο Κατσίκι βρίσκονται οι Εγκρεμνοί και ο Γιαλός.

Στο νότιο τμήμα του νησιού της Λευκάδας βρίσκεται η Βασιλική και η Αμμούσσω ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται το Αγιοφύλι, όπου η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με καΐκι από τη Βασιλική. Η Βασιλική είναι ιδανική παραλία για wind surfing λόγω των ανέμων που φυσούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παράλληλα, στη νότια πλευρά του νησιού, βρίσκεται το γραφικό ψαράδικο λιμάνι Σύβοτα, στο οποίο φτάνουν κυρίως με ιστιοπλοϊκά. Οι όμορφες ταβέρνες γύρω από την παραλία σερβίρουν εξαίρετα φρέσκα θαλασσινά.

Ανατολικά της Λευκάδας βρίσκεται το Νυδρί, που είναι ίσως η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά κωμόπολη στο νησί και ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία, με θέα το νησάκι του Σκορπιού και τη Μαδουρή. Ξεκινώντας από την πόλη της Λευκάδας και πηγαίνοντας προς το Νυδρί θα συναντήσετε τη Λυγιά και τη Νικιάνα, παραλίες ιδανικές για μικρά παιδιά, με αμμουδιά, χωρίς κυματισμό.

Η παραλία του Άη-Γιάννη και η Γύρα, κατάλληλες για μικρά παιδιά, βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πόλη της Λευκάδας. Στην προέκταση της παραλίας του Άη-Γιάννη συναντάμε τους Μύλους, μια παραλία ιδιαίτερα δημοφιλή για kite surfing.

Μεγανήσι