Φαγητό

Η Λευκάδα φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια της, το αυγοτάραχο, καθώς και για τις φακές Εγκλουβής όπου παράγονται από συγκεκριμένη καλλιέργεια που ευνοείται από το έδαφος και το κλίμα της περιοχής. Τοπικά παρασκευαστήρια κρέατος παράγουν το γνωστό σαλάμι Λευκάδος. Παραδοσιακοί φούρνοι με ξύλα παράγουν το γνήσιο χωριάτικο καρβέλι και την παραδοσιακή λαδόπιτα.

Παραδοσιακά πιάτα της λευκαδίτικης κουζίνας είναι το μπουρδέτο, ο μπακαλιάρος μπιάνκο, η μαριδόπιτα, καθώς και το φρυγαδέλι.

Τα κρασιά της Λευκάδας είναι μοναδικής ποιότητας και γεύσης και τα συναντάμε στον κεντρικό συνεταιρισμό ΤΑ.ΟΛ καθώς και σε τοπικά καταστήματα λιανικής.

 
   
Copyright NATURAVILLAS 2011