Παραλίες

Σήμα κατατεθέν της είναι οι εντυπωσιακές παραλίες, με λευκές αμμουδιές και κρυστάλινα νερά. Η Λευκάδα διαθέτει πολλές γραφικές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς που χαρακτηρίζονται από τα γαλαζοπράσινα νερά τους τα οποία τις κατατάσσουν στις ομορφότερες της χώρας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Στις δυτικές ακτές του νησιού, η διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι έχει κατά καιρούς ψηφιστεί από διεθνή τουριστικά περιοδικά ως η ομορφότερη παραλία της Μεσογείου. Λίγο βοριότερα από το Πόρτο Κατσίκι βρίσκονται οι Εγκρεμνοί και ο Γιαλός. Οι Εγκρεμνοί είναι μιας άγριας ομορφιάς παρθένο τοπίο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να κατέβει κανείς στην παραλία.

Στο νότιο τμήμα του νησιού της Λευκάδας βρίσκεται η Βασιλική και η Αμμούσσω ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται το Αγιοφύλι, όπου η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με καϊκι από τη Βασιλική. Η Βασιλική είναι ιδανική παραλία για wind surfing λόγω των ανέμων που φυσούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παράλληλα, στη νότια πλευρά του νησιού, 33χλμ μακρυά από την πρωτεύουσα βρίσκεται το γραφικό ψαράδικο λιμάνι Σύβοτα, το οποίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει πολύ κόσμο που φτάνει κυρίως με ιστιοπλοϊκά. Οι όμορφες ταβέρνες γύρω από την παραλία σερβίρουν εξαίρετα φρέσκα θαλασσινά.

Ανατολικά της Λευκάδας βρίσκεται το Νυδρί που είναι ίσως η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά κωμόπολη στο νησί και ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία, με θέα το νησάκι του Σκορπιού και την Μαδουρή. Ξεκινώντας από την πόλη της Λευκάδας και πηγαίνοντας προς το Νυδρί θα συναντήσετε τη Λυγιά και τη Νικιάνα. Οι παραλίες αυτές είναι ιδανικές για μικρά παιδιά με αμμουδιά χωρίς κυματισμό.

Η παραλία του Άη-Γιάννη, κατάλληλη και για μικρά παιδιά, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη της Λευκάδας όπου εκεί κοντά βρίσκεται ο ναός του Αγίου Ιωάννη Αντζούση. Στην προέκταση της παραλίας του Άη- Γιάννη συναντάμε τους Μύλους, μια παραλία ιδιαίτερα δημοφιλή για kite surfing ενω η παραλία της Γύρας είναι ιδανική για μικρά παιδιά.

 
   
Copyright NATURAVILLAS 2011